Lappuggla

Gnagaråret 2011 fortsätter att producera spännande obsar i södra Sverige.Häromveckan sågs en hökuggla på Bredfjället.Det dröjde inte länge förrän det var dags för en ny raritet på våra breddgrader.Onsdagen den 23 november hittades nämligen en lappuggla på en gård i Skåttene utanför Håby.Paret som bor på gården var osäkra på vad det var för uggla som hade fastnat i en taggtråd utanför huset.De ringde därför till Nordens ark som lotsade vidare till Tommy Järås på Fågelcentralen utanför Kungälv.Tommy Järås tog i sin tur kontakt med lokala skådare som åkte till Håby för att artbestämma ugglan.Lennart Hermansson och Janne Johansson kom till platsen och båda kunde snabbt konstatera att det rörde sig om en lappuggla som låg i en papplåda på gårdsplanen.Ugglan fördes till Fågelcentralen där den opererades i ena vingen och där den nu får vila upp till dess att den släpps på platsen där den hittades.

Nyhetsarkiv