60 arter räckte för att vinna

Årets artrally i Bohuslän har avgjorts.Det blev en kylslagen lördag med temperaturer ned mot  minus 15 grader.
Årets vinnare blev – precis som i fjol – ”Var e fåglarna” från Uddevalla som skrapade ihop 60 arter den här januaridagen.I fjol delade laget på segern med ett annat Uddevalla-lag, ”Stjärtmesarna”. Då låg artrallyt en dryg månad senare i tiden och den gången fick vinnarlagen ihop 62 arter.Av de arter som stack lite extra i årets rally kan nämnas den hökuggla som var stationär i Håby.Det var också i Håby som lagen träffades efter avslutat rally för att räkna samman resultatet.
 
Så här såg resultaten ut i sin helhet:1) ”Var e fåglarna” 60 arter. (Sussie Carlström, Per Wohlin, Peter Nilsson, Jan Johansson).2) ”Fågeldoktorns pojkar”. 54 arter (Jörgen Olsson, Bo Lindström, Tommy Ek).3) ”Älgoxarna” 48 arter. (Thomas Carlsson, Håkan Elg, Christer Elg, Sara Elg).4) ”Sotenäset” 46 arter. (Jan Artursson, Arne Wallin, Lennart Evaldsson).5) ”Sydnäktergalarna”. 41 arter. (Stefan Malm, Torbjörn Arvidsson).

Nyhetsarkiv