INVENTERINGSARTER 2013

Riksinventeringsart i år är FISKGJUSEN. Det beräknas idag häcka ca 35 par i Bohuslän och Rune Hixén gjorde en noggran inventering 2007. Resultatet av inventeringen är presenterat i Fåglar i Bohuslän 2:2008.Uppföljning av tidigare boplatser är önskvärt och där kan alla som vill deltaga medverka. Det finns en samordnare för varje kommun enligt förteckning nedan.Hittar du ett aktivt eller tidigare bebott bo samt födodragande fiskgjusar så rapportera dessa fynd på Svalan. Obsarna av denna art blir dolda och kan lätt sammanställas av regionala rapportkommitén. Inventeringsansvariga för fiskgjuse: 
Munkedals kommun:     Lennart HermanssonStrömstads kommun:   Stefan KarlssonTanums kommun:         Matti Åhlund och Rune HixénUddevalla kommun
Forshälla och norrut:     Jörgen OlssonLysekils kommun:         Jörgen OlssonStenungsunds kommun Svartedalen
och Bredfjället:             Thomas LiebigKungälvs kommun:       Peter Strandvik
Inventeringsart för Bohuslän är VITKINDAD GÅS.Den vitkindade gåsen expanderar för närvarande kraftigt i skärgården och 2012 beräknades c:a 110 par häcka i Göteborgs, Öckerö, Kungälvs, Tjörns, Orusts, Uddevalla och Strömstads kommun.Rapportera observationer gärna så noggrant som möjligt, små ungar (antal) och antal beräknade par om du vistas i skärgården. Innan kläckningen kan man också notera vaksamma eller varnade par. Rapportera dina fynd på Svalan, eller direkt till rapportkommittén.

Nyhetsarkiv