VEDHOLMEN/VALLERÖ

Lördagen den 11 maj samlades 16  skådare vid Hälleviksstrand för en tur ut till Vedholmen/Vallerö. Där skulle föreningens nya vindskydd, som kommit till med stor ideell insats samt medel från Studiefrämjandet, invigas. Vi började med Vedholmen eftersom vinden friskade i under de första morgontimmarna. Trots detta var sträcket måttligt med sjöorre, svärta, smålom samt ljungpipare som det roligaste.Efter fika och invigning av vindskyddet drog vi vidare till Vallerö där skådningen skulle visa sig bättre.Vi tillbringade ca 4 timmar på ön och samlade totalt ihop 67 arter.Här kommer en liten sammanställning på det ”tyngsta” vi såg, siffran inom parentes anger antalet fåglar.Om ingen siffra anges är det ett exemplar av denna art; Alfågel (6), bivråk, blå kärrhök, stenfalk (2), pilgrimsfalk, trana (10), ljungpipare (5), roskarl, kärrsnäppa, småspov (26),skogssnäppa, kustlabb (2), tretåig mås (4), tordmule, tobisgrissla (5), fisktärna (250-300), trädpiplärka (3), gråsiska (2),gulärla (3), rödstjärt, törnskata (2).

Nyhetsarkiv