Rostgumpsvala på Mollön

Dagen börjar tidigt/05:00 med fågeltornskampen lördagen 3/5 och det hörs bl a en dubbelbeckasin, en pilgrimsfalk drar förbi och det blir en bra dag med många arter, kampen avslutas och folk drar sig hemåt vid 13-tiden. Peter Nilsson och jag, Per Wohlin dröjer oss kvar vid parkeringen då diskuterar vi om vi skall kolla in en mandarinand vid Kollungeröd, Peter ringer Stefan Oscarsson om detta (som för övrigt sett en misstänkt rostgumpsvala 1/5) som hittade mandarinanden för att kolla om den är kvar. Under tiden så ser vi båda åt samma håll, och ser en svala komma emot oss och när den passerar så skriker vi samtidigt ”ROSTGUMPSVALA” och Stefan garvar i telefonen och tror att vi skämtar men icke… Vi kör igång med att kontakta folk som nyss gett sig av och alla vi kan komma på samtidigt som vi söker efter fågeln som tappades kort, jobbigt men den hittades som tur var snabbt igenJ Lyckan var total…. Även på söndagen 4/5 fick många möjlighet att njuta av fågeln. Per Wohlin    

Nyhetsarkiv