Lyckad premiär för förmiddagsskådningarna i Kårsund

Det var lätt mulet och en vind på 5/6 meter per sekund från sydost när det var premiärdags för förmiddagsskådningarna på den ”tjurfria” bergknallen i fågellokalen Kårsund.Under förmiddagen noterades ett tjugotal arter. En törnskatehanne med en flygg unge gladde mest. Hannen visade upp sig och sin unge och deras närvaro är ett bevis på en lyckad häckning.  I rapportsammanhang går lokalen under beteckningen ”Kårsund”, ett begrepp som är tämligen okänt. Lokalen ligger på vägen ut mot Björholmen på nordvästra hörnet av Tjörn och ockuperas av betande ungtjurar. Tack vare tillmötesgående markägare har det skapats ett tjurfritt skådningsområde helt nära vägen med god uppsikt över nejden. Skådningarna fortsätter varje tisdag till och med den 15 september och sker mellan klockan tio och tolv. Välkommen att göra oss sällskap.

Nyhetsarkiv