Äventyrsdagen vid Åleslån

Äventyrsdagen vid Åleslån, Uddevalla, bjöd på strålande sol om än lite blåsigt och en härlig stämning med många barn, ungdomar och vuxna som fick prova på olika typer av naturaktiviteter. 
Hos oss kunde man prova på att titta på fågel med både handkikare och tubkikare. I brist på riktiga fåglar under dagen så hade vi med dels uppstoppade fåglar och även bilder på fåglar som placerades ut på träden i närheten. En tävling kunde man även delta i genom att med hjälp av kikare hitta 10 fågelbilder som fanns utplacerade och på dem läsa en bokstav. 
 
Många var framme och testade på fågelskådning, pratade om fåglar och tävlade. Vi säger grattis till vinnarna i tävlingen: David Hammarstedt som vinner ett medlemskap i BohOF för 2016 och Annie Hoffmann som vinner fågelboken ”Våra fåglar och deras läten”.

Nyhetsarkiv