Smådopping, storskrake, sista arterna för året vid Kårsund

Trots prognos om ihållande regn och starka vindar från sydväst blev uppslutningen god när ”förmiddagsskådningarna på tisdagar” hade säsongsavslutning på den ”tjurfria bergknallen” vid Kårsund. ”Vi ville inte ha en avslutning där vi blev genomblöta, så vi monterade upp vårt marknadstält som vind- och regnskydd”, berättar aktivitetsledaren Nils-Erich Karlsson.Nu kom det inget regn, men tältet skyddade bra mot vinden. Även fåglarna var med på noterna. Två nya arter för gruppen noterades. En smådopping och två honfärgade storskrakar fick stor uppmärksamhet, vilket även gällde en av säsongens sista buskskvättor. ”Aktiviteten har fungerat bättre än förväntat” berättar Jahn Ekman från BohOF. ”Vi har nått ut till en helt ny grupp av fågel- och naturintresserade. Upplägget har varit enkelt; platsen ska vara enkel att nå, tidpunkten ska vara bekväm och det ska finnas kikare att låna. Sen har tempot varit lugnt och vi har tagit oss tid att verkligen studera arterna för dagen. En kopp kaffe och en nybakad bulle har varit en trivsam avslutning. Nisse och jag är helnöjda och det har varit stimulerande att ”tända upp” dessa fågelskådare”, avrundar Jahn Ekman. ”Nu är det slut här för i år. Den 29 mars nästa år har vi ett uppstartsmöte för nästa års tisdagsskådningar på den ”tjurfria bergknallen” vid Kårsund. Vi tackar för oss och ser fram emot 2016.”, berättar Nils-Erich Karlsson. 

Nyhetsarkiv