Lyckad dag på Hållö

I lördags väntade ett dagsprogram på Hållö med skådning, extra årsmöte och besök på den välbekanta fyren för medlemmarna i BohOF. Efter fredagens tuffa väder var många inställda på regn och rusk. Men lördagsmorgonen i Smögens hamn bjöd på en vacker och lovande morgon.  Ett trettiotal förväntansfulla medlemmar gick ombord på Hållöfärjan i den tidiga morgonstunden för en dag fylld med aktiviteter på den sägenomspunna ön Hållö. Utflyktsledaren Kennet Johansson sken i kapp med solen.”jag är både överraskad och glad att så många medlemmar kommit”.En lugn utresa till Hållö och skådarna spred sig snabbt via fyrmästarträdgården ut till öns västra delar. Då fredagens havsfåglar hade lämnat området, valde man att inte gå ut till vindskyddet utan stannade kvar på de inbjudande berghällarna. Totalt noterades 51 arter. Speciellt gladdes skådarna åt den blåkärrhökens snygga uppvisning på när håll, en stenfalk som satt och vilade, den svårartade sandlöparen och kustpiparna. Öns fyrsällskap bjöd in till en rundvandring i fyrtornet och sällskapets ordförande Bengt Wall fängslade gruppen med berättelser om öns dramatiska historia. Dagen avslutades med ett kort extra årsmöte som följdes av den traditionsenliga ”höstmötet”. Stefan Malm, BohOF:s ordförande, kunde sammanfattningsvis konstatera att det finns önskemål om fler fågeltorn.”Detta tar jag med mig till styrelsen.” Malm tackade alla för den fina uppslutningen. Därmed var en innehållsrik dag ute i ytterskärgården och gassande solsken över.

Nyhetsarkiv