Fototävlingen – Ulf Karlqvist vann igen

Den fjärde omgången i Bohof:s fototävling ”Årets Fågelbild i Bohuslän 2015” är avgjord. Återigen vann Ulf Karlqvist. I och med vinsten så har Ulf med tre av fyra bilder i finalomröstningen.

Ulf Karlqvists bild av en nötskrika samlade flest röster och ger förutom finalplatsen ett presentkort på 250 kr hos gofoto.se.På andra plats placerade sig Pia Österlund med sin bild på en sidensvans. ”Pia har varit nära att placera sig tidigare och denna gången kom hon med bland de tre topplacerade”, kommenterar Jahn Ekman, sammordnare av bilderna, resultatet. 

Utse Årets fågelbild 2015 Ett annat välkänt och framgångsrikt namn i tävlingen är Patrik Eld. Denna gång blev det en tredje plats med bilden på stormfågeln.Tävlingen har nu resulterat i tolv månaders bilder som var tänkta att utgöra en väggkalender. ”Även om intresset för tävlingen var stort, så var det tyvärr för svagt för väggkalendern. Bohof:s styrelse beslöt därför att inte fullfölja produktionen av kalendern”, säger Jahn Ekman.Nu startar omröstningen bland de fyra finalbilderna för att utse ”Årets Fågelbild i Bohuslän 2015”. Resultatet kommer att offentliggöras på föreningens Årsmöte den 19 mars 2016 i Skärhamn.

Röstningen; ditt bidrag mailas till foto@bohof.com, fram till årsmötet den 19 mars.Röstningen sker i två delar. Rösterna som kommer in via mail motsvarar 50 procent. Resterande hälft består av resultatet från omröstning under årsmötet. Prisutdelning sker i samband med att röstningen avslutas vid årsmötet.  Se alla finalbilderna här. 

Länk till en sammanställning av alla vinnarbilder 2015. 
Vinnare av trisslotter bland de röstande; Aldris Einarsdottir och Aron Lagerberg.

Nyhetsarkiv