Sillens Dag 2016 Klädesholmen/Tjörn

Det traditionella nationaldagsfirandet med Sillens Dag på Klädesholmen genomfördes i strålande solsken och med en svalkande bris från havet. Besökartillströmningen var stor och enkel tack vare ”fri bussningen” från de kringliggande P-platserna.
BohOF fanns med på plats och genomförde återigen den uppskattande ”Testa dina fågelkunskaper”. Denna gång gällde det att identifiera tre uppstoppade fåglar: en nötskrika, en stenknäck och en grönfink. Det visade sig att grönfinken blev lite av en ”slamkrypare”. Exemplaret var en adult hona och här gick många bet. Men det visste Morgan Andersson, Skärhamn och han vinner ett fritt medlemskap t.o.m. den siste december 2017 och en fågelbok. Under dagen överlämnade BohOF:s Nils-Erich Karlsson en check på det insamlade beloppet från 2015 till Sjöräddningens representant. ”Det är alltid lika trevligt att träffa nya naturintresserade personer, det blir frågor kring allt från fågelmatning till vilken art man fotat i trädgården och tips om bra skådarplatser”, berättar en nöjd Nils-Erich Karlsson efter den intensiva dagen på Klädesholmen.

Nyhetsarkiv