Oktobermässan 2016

Naturligtvis var även BohOF med på ett hörn när Oktobermässan i Kungshamn slog upp portarna för den femte upplagan av den populära mässan. Massor av utställare, 130 stycken, och massor av intresserade besökare. Bosse och Anders höll hov i BohOF:s monter och pratade fågel dagen lång. En uppstoppad koltrast med tillhörande sång och andra läten förhöjde stämningen, liksom en tävling med bilder av våra mer eller mindre välbekanta gäster vid fågelborden. Fast bergfinken gick alla bet på och Diana Palmqvist, Brastad, vann sitt medlemskap i BohOF på sex rätt av sju möjliga, vilket hon faktiskt var ensam om. Många som stannade till vid vår monter, där man även kunde köpa kepsar och t-shirts och publikationen Fåglar i Bohuslän, ville prata om ovanliga fågelfynd, som man inte kunde arta via sina fågelböcker. En del fick svar direkt, andra fick fortsätta sväva i ovisshet. Men nog tydde det mesta på att en ung smögenfiskare stött på den välbekanta albatrossen – ”Det var ingen vanlig måge” – då han var ute på en fisketur, sydväst om Smögen. Framför allt stämde tidpunkten.

Nyhetsarkiv