Väderöarna

Turen till Väderöarna i oktober bjöd på en gråmulen och lite kylig dag då 10 glada skådare besökte ön utanför Fjällbacka. Förhoppningarna var ganska höga på att hitta någon trevlig art med tanke på det inflöde av östliga rariteter som varit den senaste tiden. Det blev tyvärr inga ovanligheter för oss denna dag men gruppen kom upp i 40 observerade arter och däribland stenfalk och vattenrall. Ett par flockar med stjärtmesar sågs även födosökande runt om på ön och som förgyllde vår dag. Vid lunch drog vi oss in i värmen på värdshuset där vi fick värma oss med en god fisksoppa. Efter lunchen hade vi fått ny energi för fortsatt skådning innan båten hämtade upp oss för avfärd tillbaka in mot fastlandet. 
 
Här finns en komplett artlista över observerade arter under dagen.

Nyhetsarkiv