Trevligt besök från norra Ishavet

Måndagen 2 januari upptäckte Peter Backman en vittrut i Hasselbacken, Uddevalla. Som det brukar vara när det gäller vittrut var det en 2k fågel även denna gång. Truten håller till bland en flock gråtrutar och låter sig obesvärad matas fram till närkontakt. Med en brödlimpa eller ännu hellre agnsill eller liknande går det få truten på en famns avstånd varefter det går utmärkt att fotografera och filma direkt med mobilen. Lättskådad för den ström av skådare från hela västsverige som gjort ett besök under veckan.
Hur länge truten stannar återstår att se, men förra gången vi hade vittrut i Uddevalla var 2011 och då stannade den mellan 27 januari och 9 februari. Så passa på – en mer lättskådad raritet får man leta efter!
Vid pennan: Kenneth Johansson

Nyhetsarkiv