Tisdagsskådningen med samling i Uddevalla är slut för säsongen!

Igår var det sista tisdagsskådningen och förra veckan åkte vi till Ramsvik men igår följde vi vår tradition att grilla på vår sista träff och då åkte vi till nya tornet vid Älje-Porsen. Där bjöds det på smått och gott! Förutom kanadagås som skvalpade på vattnet så gick drillsnäppan balansgång på en stock. När två tranor flög förbi avslöjade sig dem med sitt genomträngande läte. Flög förbi gjorde även nötskrikor, ormvråkar, ringduvor och några trutar. Några såg bivråk, några hörde mindre hackspett när de kom och andra grönsångare samt mindre korsnäbb. Födosökte bredvid oss gjorde buskskvätta, törnskata och så kom en steglits och smaskade på en tistel. Enkelbeckasinen stod stillsamt på sin stubbe och tittade på oss när vi åt vår korv och njöt av det goa vädret. Tack alla som har deltagit under vårsäsongen och vi startar igen 15 augusti, trevlig sommar!
 
Vid kameran och pennan: Sussie Carlström
 

Nyhetsarkiv