Havsfågeltur utanför Väderöarna

Söndagen den 2/9 möttes 12 förväntansfulla skådare upp vid bryggan i Fjällbacka för ännu en tur ut till vattnen utanför Väderöarna. Väl ute ca 15 sjömil från hamnen så sprider vi ut fiskrens och rester från kräftskivan för att locka in fågel till båten och förhoppningsvis få fina närobsar och fototillfällen, gärna av arter man annars bara ser på långa avstånd från land som tex havssula, stormfågel och labbar.
Just denna dagen var dessa arter dock inte alls med på noterna och trots mycket trut runt båten så fick vi inte in annat än en havssula som kollade läget. Som vi väl alla vet så kan man inte alltid lyckas på beställning så det är bara att hoppas på bättre utdelning nästa år. (i fjol var det ju riktigt bra)
Sillgrisslor på vattnet och mycket toppskarv och säl vid Väderöarna kan nämnas från en i övrigt go tur.
Vid pennan, Peter Nilsson
Nyhetsarkiv