Laddar Evenemang

FÖRELÄSNING – ROVFÅGLARNAS ÅTERKOMST i HALLAND OBS Nytt Datum

23 sep kl. 18:00 - 23 sep kl. 20:00

Onsdag 23 september, kl 18:00-20:00

Välkomna till Bohusläns Museum på en spännande föreläsning om rovfåglarnas återkomst tillsammans med ornitologen Thomas Andersson och naturfotografen Göran Johansson.

Havsörnen är tillbaka som häckfågel i Halland efter 100 år. För pilgrimsfalken går det också bra med över tio häckande par. Tornfalk, lärkfalk, brun kärrhök ökar i antal. Men nya orosmoln har tornat upp sig. Fiskgjusen minskar kraftigt. Föreläsningen är uppdelad i två delar. Först en lägesrapport om några av rovfågelsarterna i Halland. Därefter visas filmen ”50 år med fiskgjusar” som handlar om det projekt med fiskgjusar som pågått sedan 1968. Följ med på hisnande klättringar vid ringmärkning samt natursköna scener.

Göran Johansson

Är naturfotografen som älskar att sitta stilla och låta naturen komma till sig. Arbetar helst med projekt och reser sällan på ”drag” när det gäller fåglar eller andra djur, utan försöker arbeta målinriktat med det han håller på med. Jobbat som naturfotograf i 10 år men började som liten grabb fotografera natur och miljö.

Thomas Andersson

Intresset för fåglar och natur började i unga år och han har jobbat i många år med olika rovfågelprojekt. Allt från vinterutfodring till örnar till inventering av olika holkprojekt. Den rovfågel han lagt mest kraft på är fiskgjusen och med att ringmärka ugglor, tornfalkar och fiskgjusar. Thomas är ordförande i Falkenbergs Ornitologiska Förening.

Bohusläns Museum, Hörsalen, mellan kl 17:30-20:00 och vi minglar tills föreläsningen börjar kl 18:00. Fri entré – Begränsat antal platser

OBS: Föranmälan Till Bohusläns Muséum 0522-656500

 

Detaljer

  • Kategori(er):
  • Börjar: 23 sep vid 18:00
  • Slutar: 23 sep vid 20:00
  • Pris:

Plats

  • Plats:
  • Adress:
  • Stad: ,