Här kan du läsa mer om vilka cookies som sätts.
Skadade fåglar
Har du hittat en skadad fågel som du vill hjälpa och behöver råd om vad du ska göra?
Ring 0733 – 10 57 73 eller gå in på fågelcentralens hemsida för info.
Öppetider vintersäsong: 1 Oktober – 19 April 09.00-16.00
Öppetider sommarsäsong: 20 April – 30 September 09.00 – 19.00
Vid akuta frågor som rör en upphittad skadad fågel i Västra Götaland, ring oss: 0733 – 10 57 73.
Vi har öppet alla dagar i veckan.
Hittat en skadad fågel?
Kom inte till anläggningen utan att ha fått kontakt med oss först. Vi måste säkerställa att vi har tid och plats för att kunna ta emot en ny fågel. Tänk på att du inte får ha ett vilt djur hemma i mer än 48 timmar. Se även denna länk https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/har-du-hittat-overgivet-djur?
Vi svarar i telefon så gott vi kan. Dock har vi väldigt många fåglar att ta hand om och vi får väldigt många samtal under vår, sommar och höstmånader, mer än vad vi hinner med att svara på. Vi behöver prioritera de fåglar vi har på anläggningen först. Så, ha tålamod då du försöker nå oss.
- Hittat en sjuk eller skadad fågel i Västra Götaland, ring oss på: 0733 – 10 57 73
- Hittat en fågelunge? Klicka på länken här innan du kontaktar oss.
- Har ni hittat en skadad fågel i en annan del av Sverige, klicka på länken nedan för att hitta en viltrehabiliterare närmare er. http://www.kfv-riks.se/medlemmar
Vi finns på Norra Hisingen mellan Göteborg och Kungälv. Vi har tyvärr, inte möjlighet att hämta skadade djur på skadeplatsen.
Svenska Djurambulansen transporterar skadade och sjuka djur och kan i mån av tid hämta en upphittat skadad fågel för transport till oss. Deras journummer är 0771-999 112.
Har du möjlighet att köra eller på annat sätt transportera fågeln ut till oss är vi mycket tacksamma.
Skadade däggdjur
Vi på Fågelcentralen kan inte ta emot däggdjur på grund av att vi ännu inte har tillstånd från Länsstyrelsen för detta. Har du hittat ett påkört rådjur eller en grävling bör du därför kontakta viltvårdare via polisen.
Viltvårdare med jakträtt på platsen och polisen har rätt att avliva djuret. Märk ut platsen noga om du inte kan stanna kvar.