Bohusrally 2011

Sju lag hade anmält sig till årets version av Bohusjakten. Tjörn, Orust, Stenungsund och Sotenäs hade anmält var sitt lag och från Uddevalla kom det tre lag. Så här såg lagen ut:
Tjörnligan”:Petra Söderqvist, Nils-Erik Nilsson, Krister Svanvik och Per Undeland.Isabellorna:Lennart Pihl, Arne Wallin, Lennart Evaldsson och Jan ArturssonMalmens hjältar:Magnus Larsson, Stefan Malm och Owe HougströmDom herrarna:Tommy Ek, Bosse Lindström, Jörgen Olsson och Kenneth JohanssonVar e´ fåglarna:Kajsa Gustafsson, Sussie Carlström, Janne Johansson och Per WohlinThe Fabolous four:Lars Wiktorsson, Hans Petersson och Peter BackmanMax en Stefan:Max Allan Niklasson och Stefan Oscarsson
Samtliga observarade arter under Bohusrallyt
 
Även om den värsta vintern, åtminstone tillfälligt, släppt sitt grepp möttes deltagarna på morgonen av riktigt vinterväder med minst en decimeter nysnö. Någon avvaktade och kom igång först fram på förmiddagen och Orustlaget kastade in handduken efter att ha kört fast med bilen två gånger. Dom var inte heller ensamma om att köra fast i snön, på bilden är det ett av Uddevallalagen som får använda samlad muskelkraft för att komma loss. Nu blev vägarna mera framkomliga allt eftersom snösvängen fick gjort sitt jobb, och någraytterligare tillbud är inte att rapportera.
Reglerna för arrangemanget hade i år ändrats såtillvida att det blev bonuspoäng i startkommunen, som sedan trappades av när lagen förflyttade sig till nästa kommun. Syftet med upplägget var att om möjligt minska bilkörandet, mindre mil och mer skådande. Tre lag valde att hålla sig i en kommun medan de tre andra lagen rörde sig mellan flera kommuner.
Totalt sågs och hördes under dagen 72 arter. Lite artfattigare än under tidigare år men så var vintern också extra hård under november och december. Mest poäng samlade Dom herrarna 71,1 poäng tätt följda av Isabellorna med 70,2 och Faboulus four med 69,7. Därefter följde Malmens hjältar med 62,4 poäng, Var e´ fåglarna 61,9 och Tjörnligan 53,3. Så här ser den totala artlistan ut.
Från styrelsens sida hoppas vi att deltagarna hade en trevlig dag och inte alltför mycket sörjer missade arter, igen-immade kikare och avsaknaden av en riktig raritet för dagen.
Bohusläns Ornitologiska Förening, gm Kenneth Johansson
 

Nyhetsarkiv