Senaste nytt på fågelfronten…

Gynnsamt för pilgrimsfalken!Sommarens fina väder har gjort att flera par pilgrimsfalkar än vanligt häckat i Bohuslän. En sammanställning kommer senare här på hemsidan.Gåsinventeringen  startade den 15 september och pågår in i januari. Den internationella sjöfågelsinventeringen började 1967 och sedan år 1977 har Sverige även haft gåsinventering under samma tid.Om du känner till insjöar, rika på gäss, så hör av dig till Kent Wilhelmsson, som sedan förmedlar Bohusläns rapporter till universitetet i Lund.
Hur har det gått för backsvalorna?Kent . W. väntar fortfarande på rapporter om inventeringen av backsvalor. I Strömstads-området har  160 par häckat  och i Flåghult 150 par.Rapportera till Kent under september månad., så han kan göra en sammanställning. Några rapporter har kommit in, bl.a. från Stenungsund.
 
Mail till Kent: kentawille@hotmail.com
FågellokalerStyrelsen har till satt en arbetsgrupp för inventering av fågellokaler i Bohuslän. Fågelskådare och allmänheten ska få en klar och fyllig information om fågellokalerna, med och utan fågeltorn.
 
 Kerstin Magneson 14/9-2014

Nyhetsarkiv