Resultat Artrallyt 2015

Trots busvädret ställde 6 lag upp i årets artrally. Hård sydlig vind och blötsnö var inte de bästa förutsättningarna för fågelskådningmen samtliga lag kämpade på bra. Totalt sågs det 81 arter under dagen. Roligaste obsen var den jorduggla som satt  i ett träd i Västerby, Forshälla.Årets vinnande lag blev Hökögonen med Peter Backman, Hans Pettersson, Samuel Almestål samt Lars Viktorsson med 56 arter. Sotenäs ochVar é fåglarna hamnade på samma antal arter men Sotenäs hade fler ”unika” arter ( enda lag som såg denna art ) så de blev tvåa.Här kommer den slutliga ”tabellen”;
 Hökögonen                                  56 arter
Sotenäs                                          51 arter
Var é fåglarna                              51 arter
Nolhottarna                                 47 arter
Tjörns Peaceful Doves             43 arter
Sydskådarna                                41 arter

PS: Bifogat finner ni en liten reseberättelse från laget Var é fåglarnas dag i ruskvädret.Den ligger också under fliken ”Reserapporter.”

 
Här kommer en artikel från Bohusläningen

 
 
En intervju med Sussie
 

Nyhetsarkiv