Resultat artrally 2019

Lördagen den 26:e januari gick årets upplaga av artrallyt av stapeln då fyra lag gav sig ut i ett kylslaget men vackert Bohuslän för att skåda så många fåglar som möjligt. Lagen fokuserade skådandet under dagen till stor del på olika mindre delar/kommuner vilket gav en spridning av lagen i landskapet.

 

Klockan 16:00 samlades samtliga lag vid Håby för artgenomgång och korande av vinnare. Totalt sågs 82 arter under dagen vilket var något lägre antal än de senaste åren (94 arter 2018 och 99 arter 2017) men låg närmare 2015 och 2016 års resultat då 81 arter noterades. Vinnarna som fick ta med sig vandringspokalen hem detta år blev lag Var e fåglarna bestående av Per Wholin, Sussie Carlström, Kajsa Gustafsson och Jan Johansson.

 

Var e fåglarna (Uddevalla, Sotenäs): 65 arter

Max-Allanz och gobbarne (Orust): 60 arter

Sotenäsare (Sotenäs, Tanum): 53 arter

Nolhottarna (Strömstad, Tanum): 46 arter

 

Trevliga arter som sågs och hördes under dagen var bland annat kungsfiskare, svärta, sjöorre, alfågel, salskrake, bergand, snatterand, stjärtand, skärsnäppa, sparvuggla, rörhöna, sothöna, fjällvråk, duvhök och havsörn.

Nyhetsarkiv