ARTRALLY 2023

Nu är årets artrally avgjort. Sju lag deltog, trevligt med så många deltagare.

 

Vi träffades som vanligt kl. 16 på Håby Rasta. Efter lite härligt prat mellan lagdeltagarna och lite mat & dryck berättade varje lag om deras rutt. Därefter gjordes genomgången i realtid på ”projektorduken” (väggen). Fyra lag låg på samma antal rätt länge; ”Var e fåglarna”, ”Fågeldoktorns pojkar”, ”Nolhottarna” och ”Forskallarna”.  Laget ”Nolhottarna” hade både hökuggla och sparvuggla på sin lista. ”Forskallarna” var det enda laget som hade större korsnäbb. ”Fågeldoktorns pojkar” var enda laget som såg en duvhök. ”Var e fåglarna” var det enda laget som fick en gråsiska.

Sen började ”Fågeldoktorns pojkar”, med sina fyra deltagare, plocka in arter så de fick ett litet försprång.  Det kom också fram att två lag fick njuta av en rastande lunnefågel. Det var flera lag som besökte en ny lokal med mycket fågel så det var trevligt.

 

VEM VANN?

Till slut vann ”Fågeldoktorns pojkar” med sina 70 arter. Så grattis Jörgen Olsson, Jonny Jonsson, Jan Uddén och Arto Mehtonen. Laget har nu fått äran att ha vandringspokalen fram till nästa års artrally.

 

Man kan som lag tävla mot andra lag eller bara försöka slå sitt egna lags antal från föregående år.

Årets antal arter per lag blev.

  1. Fågeldoktorns pojkar, 70 arter
  2. Forskallarna, 67 arter
  3. Var e fåglarna, 66 arter
  4. Nolhottarna, 65 arter
  5. Sodenäsrane, 59 arter
  6. Nolhottarna 2, 55 arter
  7. Gröngölingarna, 47 arter

 

Totalt sett från artrallyt sågs det 96 arter.

 

Vi ses om inte förr, på nästa års artrally 😊

Sussie Carlström m.fl.

Nyhetsarkiv