BirdLife Sveriges riksstämma

BirdLife Sveriges riksstämma pågick i år 27-28/4 i Ekerum på Öland. Vår ordförande Stefan Malm och Vice ordförande Sussie Carlström har representerat Bohusläns Ornitologiska Förening. Ankomst skedde redan på fredagen och på kvällen fick vi lyssna på ett föredrag om projekt ängshök av Anders Åberg från Ölands Ornitologiska Förening och sedan blev det en härlig fågelquiz med en annorlunda touch på frågor av Pav Johnsson och Anders Waldenström. (Laget vi var med i vann inte 😉).

Lördag morgon ringde väckarklockan klockan fyra för att med buss få åka till morgonskådning på Beijershamn innan riksstämman började klockan nio. Riksstämman började med information om fågel- och naturskydd, skådarskola, ekonomin, Ottenbyfonden, vitryggeprojektet i norr, valideringsarbete inom Rrk och backsvaleprojekt. På kvällens middag var det utdelning av förtjänstplaketter.

Söndag morgon startade med fågelskådning på Kapelludden där det sågs ägretthäger, svartsnäppa, ängshök, smålom och småspov m.m. Söndagens riksstämma började med riktlinjer för verksamheten 2025, ny hemsida finns för barn och unga https://naturlanken.birdlife.se/

Hem – Naturlänken
Naturlänken naturpedagogik i BirdLife Sverige Naturlänken är det enda nätverket i Sverige för naturpedagogik med fokus på fåglar som erbjuder kunskap, inspiration och kostnadsfritt material till pedagoger och verksamma inom föreningslivet […]
naturlanken.birdlife.se

, medlemsavgiften blir den samma, IBA-områden, ungdomsskådarna och Tavvavuoma projektet m.m. Riksstämman avslutas och vi tackar BirdLife Sverige för en mycket bra utförd Riksstämma 2024.

Nyhetsarkiv