Höststormar

Hösten har bjudit på en hel del havsfågel i Bohuslän.Adventstormen och det milda vädret har gjort att det har funnits mycket att titta på även i december månad.Det har rapporterats om storlabbar, klykstjärtade stormsvalor, islommar och bredstjärtade labbar på flera lokaler, men det har också bjudits på ännu ovanligare gäster.Vid Färlevfjorden hittades en för ett par veckor sedan en juvenil vitvingad trut, på Ramsvik har det setts en vittrut och där har också en brednäbbad simsnäppa hållit till i flera dagar.En brednäbbad simsnäppa har också setts långt inne i Hakefjorden. Den födosökte bara några meter från väg 160, strax söder om Stenungsund.Det kraftiga blåsandet har gjort att flera arter dykt upp på minst sagt oväntade ställen. En alkekung landade till exempel på fågelskådaren Bosse Lindströms balkong i centrala Uddevalla.Även på andra platser långt från havet har alkekungar varit synliga den senaste månaden.
 

Nyhetsarkiv