Om exkursionen till Fågelcentralen 13/11-2011

Vi var 12 personer som lyssnade på pilgrimsprojektet samt om Fågelcentralens verksamhet. Vi fick t ex lite tips på hur vi enkelt kan undvika fågelolyckor.
Sen gick vi till ”akutavdelningen” och där i burarna fick vi på nära håll njuta av två sparvuggla, en jorduggla, en skata och i en plastbur vilade även en sillgrissla.
I rummet bredvid fanns det en försiktig kanadagås samt två stycken havssulor som gick lösa runt på golvet. De hade inget emot att vi studerade dem en stund.

Ute finns en bur med vattenpöl och där fanns det havssula, knölsvan, fiskmås och gråtrut. I en annan inhägnad ute tog det en stund innan vi förstod att det fanns en pärluggla där.
Inne i de stora utrymmen där fåglarna kan flyga runt, fanns bland annat en ormvråk, kråkfåglar, större hackspett, pilgramsfalk och även en kattuggla som inte ville visa sig för oss. I ena buren fanns en duvhök som hade haft en vingskada och som nu var så pass frisk att han kunde släppas ut just idag, vilken tur för oss.

Tack Fågelcentralen med Tommy Järås i täten som gör det möjligt att se till att många fåglar kan tillfriskna och släppas ut igen. Läs mer här om ni vill veta mer om Fågelcentralen, stödja genom att köpa fågelalmanacka, bli frivillig chaufför eller hjälpa till vid högtryck, t ex vid oljeutsläpp och rengöra oljeskadade fåglar.
Det var en spännande dag och jag undrar redan vad vi kommer att få vara med om vid nästa aktivitet hit hösten 2012.

Nyhetsarkiv