Vinnare Fototävlingen- del ett

Grattis Ulf Karlqvist, som tagit den vinnande bilden i BohOfs Fototävling, del ett. Bilden representerar de tre första månaderna av året. Ulf fotade en steglits i Fjällbacka den tredje februari.
”Jag satt i gömsle och fotade fågeln. Den hörde kamerans ljud och kikade på mig.”
Ulf tog flera kort på fågeln och valde ut den bästa. Sedan sex år tillbaka kombinerar han fågelskådningen med fotografering. Dottern gav han en kamera som kunde fästas på tubkikaren i 60 års present. Tyvärr var kvalitén dålig och kameran byttes till en systemkamera. Att kryssa fåglar är inget för Ulf, helst sitter han i Gömsle och skådar eller fotar olika arter.
”Just nu är jag på Öland, här är nästan mer ornitologer än fåglar vilket tyvärr gör det svårt att fota.”
 
Representerar februari 
I den kommande väggkalendern kommer Steglitsen representera februari månad. Ulfs bidrag är det första finalistbidraget och tävlingen är nu inne i andra delen. Dessa foton ska vara tagna i Bohuslän och representera april, maj och juni. Skicka ditt bidrag via gratistjänsten www.sprend.se till mail@bohof.com senast fjärde juli.
Grattis också till tävlingens tvåa och trea. Anna Normans bild Knölsvanar blir kalenderns första bild i januari månad. Under mars kan man titta på Tordmular av Patrik Eldh.  
 
Av de som röstat på det vinnande bidraget har två trisslottsvinnare dragits.
Två lotter skickas till Sofia Karlqvist och en lott till Åke Lilja. 
 
Ut och fota vårens fåglar och delta i fototävlingen. Tävlingsinstruktioner hittas här; bifogad PDF.

Nyhetsarkiv