Spanienresan, uppdaterad med datum

Spanienresan, nu med datum för själva resan och sista anmälningsdatum.  Se ändringarna i rött.
 
8:e till 15:e maj 2016  åker BohOF till Extremadura, ett världsberömt fågelområde i centrala Spanien. I området finns bland annat Monfragüe nationalpark. Där finns det stor chans att se rovfåglar, flyghöns, trappar och skatgök. Bergskedjan Sierra de Gredos ligger också i området, där vi hoppas få se citronsiska och stentrast.   Resan börjar med fyra dagar i Extremadura. Monfragüe nationalpark ligger nära hotellet vi bor på. Första dagen är planen att besöka klippan Pena Falcón, där häckar gåsgam, svart stork och pilgrimsfalk. Även grågam, smutsgam, ormörn, dvärgörn, blåtrast, klippsvala, rostgumpsvala och klippsparv ses i området. Chansen att se två av Europas mest sällsynta rovfågelarter finns också, längre in i nationalparken finns hökörn och spansk kejsarörn. Området domineras av sten- och korkek, populära betesmarker för får och kor. Kring betesmarkerna kommer vi se spännande fågelarter, bland annat svartvingad glada. Stäppområdet Santa Marta de Magasca bjuder oss på fåglar som flyghöns, små- och stor trapp. I buskområdet kring stäppen finns holkar uppsatta för blåkråka, rödfalk och minervauggla.   Efter några förhoppningsvis underbara dagar i Monfragüe beger vi oss till trakten runt Sepulveda. Vi anländer kring lunch och ägnar eftermiddagen åt att skåda lärkor och bergssångare. Sista dagen på resan gör vi en tur till Sierra de Gredos och letar efter  citronsiska, stentrast, alpkråka, blåhake och iberisk stenbock.   Dag 1: Flyg Göteborg – Madrid och vidare till Extremadura. Dag 2: Monfragüe Nationalpark  Dag 3: Arrocampo Dag 4: Steppen vid Santa Marta de Magasca  Dag 5: Monroysjön och Caceres Dag 6: Transport till Sierra de Gregos  Dag 7: Seplveda  Dag 8: Sierra de Gredos – Madrid – Göteborg Reseledare: Stefan Malm. Pris: 12000-14000 kr inkl. anmälningsavgift. (8–12 deltagare). Anmälningsavgift: 3 000 kr, betalas i januari 2016. I priset ingår: Flyg Göteborg – Madrid t o r. Logi i dubbelrum. All mat från frukost andra dagen till frukost den sista dagen.  Vin till middag några dagar. Alla transporter. Svensk reseledare. Utförlig förhandsinformation och checklista. Tillkommer: Dryck till maten. Anmälan: Du anmäler dig till resan direkt till Stefan Malm på telefon 073-8008607 eller stefan.malm@flogas.se.
Sista anmälningsdag: 31/12 2015  OBS: Anmälan är bindande.   PS: Observera att reseupplägget kan ändras, till exempel kanske vi börjar med Sepulveda för att sedan bege oss till Extramadura.

Nyhetsarkiv