Reserapport Spanien 2016

Efter att ha lämnat högsommarvärmen hemma i Sverige, 20-25 grader, flög vi via Schiphol i Amsterdam och landade på ett regnigt och blåsigt Adolfo Suarez Barajas i Madrid tidigt på söndagseftermiddagen. Lätt chockade över väderläget så hämtade vi vår hyrbil, en Renault Laguna, på Budget/Avis uthyrningskontor. Det var en väldigt bensinsnål bil som drog drygt 0,50 liter diesel /gasolea per mil. Totalt blev det 230 mils körning under veckan. Resan startade med en biltur upp mot Sepulveda som ligger cirka 11 mil norr om Madrid. Vi åkte motorvägen A1 mot Burgos och efter någon timmes körning svängde vi av vid avfart 109 och stannade vid en liten kyrka som heter Castillejo de Mesleon. I området låg gåsgamar och skruvade på uppåtvindarna och dom hade sällskap av en dvärgörn och några bruna glador. En forsärla varnade i en bäckravin, en sydnäktergal sjöng och på kyrktaket häckade vit stork. Det märktes att man hade kommit till Spanien, förutom att temperaturen låg på beskedliga 10-12 grader.
 
Läs fortsättningen här.  

Nyhetsarkiv