Havsfågel på nära håll

28/8 hade föreningen sin båttur – Havsfågel på nära håll – för andra året i rad.
Samling och påstigning på båten gick bra, båten är rymlig och bra för 12 deltagare. Det tar ca 1 timme till Väderöarna och sen åker vi ytterligare 1 timme rakt ut till havs. Under båtfärden mellan öarna fick vi se kärrsnäppa, större strandpipare, tobisgrissla och ca 300 toppskarvar. Till skillnad mot i fjol såg vi första havssulan före Väderöarna och stormfågeln vid Väderöarna, kl 9:25. Oväntat var även att vi såg två sparvhökar över havet. Innan vi var ute där vi lade till för att chumma, kasta fisk för att dra till oss fåglar, hade vi sett flera havssulor, stormfåglar och sillgrisslor. Även storlabb flög långt ut. Sammanräkningen efter att ha chummat i drygt en timme blev cirka 75 stormfåglar, 6 havssulor i olika åldrar, 2 storlabbar som flög nära samt havstrut, gråtrut, silltrut och fiskmås. Sedan gick vi sakta in med dessa i följe. Nästa år kör vi samma båttur lördag 25/8 och 5 platser är redan bokade

Nyhetsarkiv