Årets Skådarhjälp

Den 8-16 december arrangerar Sveriges Radio för elfte året i rad Musikhjälpen för att samla in pengar till en aktuell humanitär katastrof. Sedan 2012 har Sveriges fågelskådare hjälpt till och genom Skådarhjälpen sammanlagt bidragit med över 100 000 kronor. Årets tema är ALLA HAR RÄTT ATT VARA OLIKA, och för att stödja den och samtidigt ha en härlig skådarvecka tillsammans. Målet är som vanligt att engagera så många svenska skådare som möjligt till stöd för insamlingen, samtidigt som vi genomför det som nu är Sveriges största fågelskådartävling, nämligen Skådarhjälpens Musikhjälpenrally, men många har också valt att stödja insamlingen utan att vara med i tävlingen. Vi vill att så många som möjligt ska hinna ut åtminstone någon gång under veckan. Skåda alltså så mycket eller lite du vill under veckan och mata in alla arter du ser i Skådarhjälpens artlista, den hittar ni, samt mer information på www.skadarhjalpen.se eller skådarhjälpen på Facebook. Man tävlar alltså landskapsvis och det går bra med bara arter från sin matning.

Vid eventuella frågor för Bohuslän kontakta Sussie Carlström 073-690 41 60.

Nyhetsarkiv