Medlemsmöte på Hållö

Ett medlemsmöte är till för att informera medlemmar vad styrelsen jobbar med just nu samt att medlemmar kan lämna önskemål och ställa frågor till styrelsen. Före och efter medlemsmötet hade vi exkursion på ön och det som var fascinerande i år var att havssulorna var väldigt nära. Det började med att vi såg havssula redan när vi åkte ut med färjan och sen fiskade dem precis nedanför vindskyddet. Det var ett par spännande timmar där det sågs förutom havssulorna även många alkor som sträckte söderut, men de flesta gick så långt ut att de förblev obestämda. Tärnmås, som är ovanlig i våra farvatten, ställde sig på närmaste skäret utanför oss en kort stund och sen flög den lite mellan skären innan den drog vidare mot söder. En klykstjärtad stormsvala upptäcktes när den sträckte snabbt söderut och därefter kom en brednäbbad simsnäppa som gick djupt i vågdalarna och var därmed svårupptäckt. På ön, Hållö, för övrigt var det lite fågeltomt men vi fick se gärdsmyg, gransångare och ett flertal ängspiplärkor. Kortfattat från mötet:
  1. Nytt vindskydd på Klädesholmen
Till medlemmarna: Finns det något önskemål på fågeltorn, plattform, vindskydd eller liknande på annat ställe i Bohuslän?
  1. Holkprojekt som är på gång och det finns platser kvar på cirkel att bygga holkar Till medlemmarna: Finns det något önskemål för ett holkprojekt någonstans?
  2. BohOF söker stöd för olika projekt Till medlemmarna: Har ni något projekt som ni vill ha hjälp med?
  3. Backsvaleprojekt vid Älje-Porsen
Till medlemmarna: Känner ni till något annat ställe som skulle vara intressant?
  1. Vårens exkursionsprogram är påbörjat
Till medlemmarna: Fler ledare behövs, vill ni eller känner ni någon annan som kan tänka sig vara ledare? Vad tycker ni om att vi varje år har årsmötet på Ramsviks Övergård och medlemsmötet på Hållö?
  1. Studiecirklar, det finns önskemål av kurser
Till medlemmarna: Vi har behov av fler kursledare, vill ni eller känner ni någon passande ledare?
  1. Barn och ungdomar behövs
Till medlemmar: Finns det någon som är intresserad av att hålla någon exkursion eller annan aktivitet?
  1. Konfektion, vi säljer tygväskor, tröjor, pins, kepsar och klistermärken
  2. Nästa tidskrift av Fåglar i Bohuslän med sammanställning för 2020 kommer runt årsskiftet
  3. BohOF har ett ”partytält” där vi utomhus kan representera föreningen
Till medlemmarna: Har ni något tips på vart vi kan stå för att representera föreningen och värva flera medlemmar? Fick förslag på Strandpromenaden i Uddevalla
  1. Kassabehållningen är bra
Till medlemmarna: Finns det önskemål på stöd för något projekt så hör av er. Text & foton: Sussie Carlström & Per Wohlin    
Nyhetsarkiv