Skådare i Bohuslän…

…här kommer en önskan om hjälp från Regionala rapportkommittén.  

Rrk Bohuslän sitter just nu med sammanställningen av fågelobservationer under 2021 som ska publiceras i BirdLifes Fågelåret 2021. Vi skulle vilja påminna er om att gå in på artportalen och titta om ni har några fynd som behöver styrkas med dokumentation. Det ser ni till vänster när ni loggar in på ”Min sida” under rubriken Fynd för validering. Där hamnar de fynd som är belagda med dokumentationskrav, dvs arter som är ovanliga i landskapet eller observationer som är gjorde under avvikande tidsperioder.  Dokumentation behöver komma in i artportalen så snart som möjligt och gärna innan den 8:e februari. 

Om ni har bilder eller ljudinspelningar (eller videoklipp) som styrker fyndet räcker det att bifoga sådana till fyndet. Om ni inte har det behöver ni fylla i en raritetsblankett.

 

Raritetsblanketter är inte helt lätta att författa. Kom ihåg att det är viktigt att ni redogör för hur ni uteslöt eventuella liknande arter när ni göra era beskrivningar där. Det är inte bara för oss som sitter i Rrk nu som beskrivningarna ska hålla utan även för framtida granskning. Om ingen dokumentation inkommer kan vi tyvärr inte godkänna fynden för publicering och de kommer att underkännas i artportalen (enligt de riktlinjer vi har fått från BirdLife och artdatabanken). Ett meddelande har också skickats i artportalens meddelandefunktion till samtliga som har ett fynd där dokumentation behövs. Om ni har några frågor får ni gärna höra av er till någon av oss i Rrk.

Kontaktinformation hittar ni på BohOF:s hemsida.

Tack på förhand,

 

Per Saarinen, för Rrk Bohuslän

(foto: Per Wohlin)

 

Nyhetsarkiv