Artrally 2022

Nu är årets artrally avgjort. Fem lag deltog och tre lag låg på samma poäng rätt länge; ”Var e fåglarna”, ”BaBaKoTo” och ”Fågeldoktorns”. Laget ”Fågeldoktorns” med sina fyra lagmedlemmar tog täten ett tag men ”Var e fåglarna” kom ikapp medans ”BaBaKoTo” började halka efter.

Vem vann då?

Jo, när det var 64 lika mellan ”Var e fåglarna” och ”Fågeldoktors” efter att ”Fågeldoktorns” hade sett stenknäck men det hade inte ”Var e fåglarna” så var det inte många arter kvar på BohOFs artlista som vi går efter; lappsparv, snösparv, gulsparv och sävsparv. Lappsparv hade ingen… Snösparv hade ingen… Gulsparv hade ”Var e fåglarna” men inte ”Fågeldoktorns”… Sävsparv hade … ingen av lagen så därmed vann lag ”Var e fåglarna” med 65 arter. Så grattis Per Wohlin, Peter Nilsson och Sussie Carlström som nu har fått äran att ha vandringspokalen fram till nästa år.

 

Det blev dubbel glädje för laget ”Var e fåglarna” som hittade en svartnäbbad islom under artrallyts gång. I övrigt så blev det totalt 85 arter sammanräknat från alla lagen. ”BaBaKoTo” hade hittat landskapets första gravand, vattenrall, stormfågel och kattuggla, några arter som inget annat lag hade sett. Vi har obligatorisk närvaro när vi har artgenomgång (men i år fick ett lag dispens då vi kvällen innan bestämde att vi skulle ses som vanligt och inte via Teams) och vi träffades kl 16 som vanligt på Håby Rasta där det finns bra med plats för att sitta vid olika bord och ändå se genomgången i realtid på väggen. Innan genomgången berättar varje lag lite hur man har skådat och alla kändes nöjda och vi hoppas att alla lagen deltar även nästa år!

 

 

Lagresultaten:

  • Var e fåglarna 65 arter
  • Fågeldoktorns 64 arter
  • BaBaKoTo 56 arter
  • Sodenäsrane 48 arter
  • Stenungsundsnissarna 48 arter

Svartnäbbad islom. Foto: Per Wohlin

Nyhetsarkiv