Givande besök på Fågelcentralen

Medlemmar i BohOF har varit på fågelcentralen i Kungälv på studiebesök. Tommy Järås visade bilder och berättade om verksamheten från pilgrimsfalk till dagens arbete med att rädda skadade fåglar. Efter bildvisningen besökte vi 13 deltagarna rehabiliteringen och fick titta på bl.a. sula, kattuggla, kungsörn, pärluggla och kungsörn. Vi hamnade plötsligt i händelsernas centrum, när ett par skådare kom med en låda skadade sidensvansar. Över 80 fåglar hade flugit i en glasvägg i Lerum. Mer än 70 dog och resten fördes till fågelcentralen. Den pärluggla, som hittades i centrala Göteborg, skulle nu efter 14 dagars konvalescens släppas. Information på Facebook gjorde att folk strömmade till. Tommy berättade om fågeln och kameror smattrade. När den lilla ugglan väl släppts, trodde vi att den skulle ge sig iväg över öppna fältet, men den satte sig i en björk 20 m- bort och tittade på folksamlingen. Sedan kanske den tog någon av de stjärtmesar som strök förbi?

Nyhetsarkiv