Vilken fågel har störst vingbredd?

Är det skrattmås, tärnmås, tretåig mås eller dvärgmås?Detta var en av de tio frågor, som deltagarna i BohOF:s  Fågelquiz nyligen fick att fundera på  
 
Tretåig mås har bredast …… vingbredd. Därefter kommer skrattmås, tärnmås och minst är dvärgmås.Men att vara språkkunnig i fåglars namn på engelska och latin kunde också vara till hjälpi några andra frågor.Jörgen Olsson var bäst totalt och fick i pris sin medlemsavgift betald för år 2014.                                        Även Per Wohlin kunde visa upp många rätt och blev god tvåa.Kerstin M. visade detaljer/små utsnitt av olika fågelbilder och efter gissningar, fick man se helbilderna.Artrallyt den 25 januari diskuterades och detaljer om arrangemanget kommer här på hemsidan i god tid.Text: Kerstin Magneson           Bilder: Lennart Hermansson

Nyhetsarkiv