Spaning efter spelflykt av örnar!

Vi var 13 personer som träffades denna söndagsmorgon utanför Skee. Det var halkvarning på marken men himlen såg ut att ge oss ett klart väder denna söndag. Och visst. Det blev ett härligt blått klart väder och var perfekt för att spana örn i. Vi delades upp i olika grupper som placerades på olika ställen så att vi skulle ta vid, vid varandras utsiktspunkter. Så att om en grupp ser en örn så ringer vi till gruppen som står närmast åt det håll som örnen flyger. Med kartor i näverna så åkte vi åt skilda håll. Vi samlades igen kl 12 och tyvärr hade ingen ur gruppen sett någon örn. Det hade dock setts korpar som flög med bomaterial och flera hade fått njutit av varfågel samt ormvråkar. Jo årets första taltrastar fick jag och mina två spaningskompisar se när de flög över vår spaningsplats. Nu ser vi fram emot att leta vidare vid senare tillfälle. Text Sussie CarlströmFoto Gunnar Andersson

Nyhetsarkiv