Fågelskådning för kvinnor slutade med tre ringtrastar!

Den 24/4 (istället för den 31/4 som detta var först planerat till) var vi ett gäng tjejer som skådade vid Tofta Kile.När vi anlände blev vi bemötta av ett stort vårtecken! Många ladusvalor som precis hade anlänt och de hade sällskap av två hussvalor när de seglade runt och födosökte.Hämpling och steglits flög ovanför oss och vid strandkanterna gick rödbenor och större strandpipare. I vattnet låg bl.a. snatterand samt kricka och födosökte. Hur vi än tittade fann vi ingen amerikansk kricka, det gäller att vara observant, det är en bra tid för det nu. Vi tog lite vindskydd bland träden och njöt av bland annat rödhake och taltrast som sjöng medan vi hade en trevlig fikastund. Därefter gick vi ner till vassen där vi fick höra sävsparven samt en gröngöling som hördes från andra sidan sjön. Tyvärr så lös både skäggmes och vattenrall med sin frånvaro denna kväll men vi såg en brun kärrhöks hane som var ute på en flygtur och födosökte.När vi hade lämnat Tofta och svängde ut vid Lycke så precis vid Lycke busshållsplats såg vi tre stycken ringtrastar som födosökte på gräsplätten utanför en tomt. Detta blev ett härligt slut på vår tjejskådningskväll.Vid penna och kamera, Sussie Carlström

Nyhetsarkiv