Blir vi bäst i Norden? Missa inte Fågeltornskampen

Var med och tävla mot Danmark och Finland i Fågeltornskampen. Kom till något av fågeltornen i Bohuslän på lördag den 9:e maj, någon gång mellan klockan 05:00 och 13:00 och räkna fågelarter. Tävlingen körs för femte året och går ut på att se eller höra fler arter än de andra lagen vid fågeltornen runt om i landet. Sedan starten har vi haft en landskamp mot Finland, nytt för i år är att Danmark också är med. Var med hela dagen eller delar av den. Alla lagmedlemmar ska ha sett eller hört fågelarten för att den ska räknas. Dock behöver det inte vara under samma tillfälle. Efter klockan 13:00 skickas resultatet snabbt till alt@birdlife.se eller som SMS till 070- 2787428.  Lag och antal arter ska anges. Har du redan ett lag på gång? Anmäl det till alt@birdlife.se, skriv namnet på alla deltagare, kontaktperson och mobilnummer. Anmälan går ut på fredag den 8:e. Mer info skickas ut via e-post till anmälda lag. Vill du inte vara med i något lag går det bra att bara komma ut till något av fågeltornen i Bohuslän för att skåda och prata fåglar och natur. 
 
Här finns BohOF på plats:
9 maj, klockan 05:00- 13:00
Mollön, Uddevalla.
 
9 maj klockan 08:00-13:00
Svälte kile, Rotviksbro, Uddevalla.
Västra Utby, Uddevalla.
Funneshultsjön, Ljungskile.
Bredfjället, Ljungskile. 
Kårsund, Tjörn.
Lagmansholmen, Kungälv. 
 
Kontaktperson: Kenneth Johansson 070-231 65 91. 

Nyhetsarkiv