Resultat del tre ”Årets Fågelbild i Bohuslän 2015”

Den somriga bilden på fisktärnan med byte i näbbet blev vinnarbilden i tredje omgången av Bohusläns Ornitologiska Förenings fototävling. Omgångens bilder ska representera månaderna, juli, augusti och september.
”Återigen blev det en jämn kamp ända in på mållinjen, vilket är ett gott betyg på samtliga finalbilder”, säger Jahn Ekman, BohOF. Omgångens vinnarbild, som går vidare till finalen, är tagen av Ulrika Amnäs, Göteborg. Hon har fångat fisktärnan som lyfter upp ur vattnet med en liten skädda i näbbet. Bilden fick 31 % av de avgivna rösterna. Grattis Ulrika.
 
Grattis även till tvåan Anna Norman som fotade en havstrut och trean Lars- Eric Sellberg som tävlade med fotot på en gråhäger.
 
Resultat; 
1. Fisktärna, foto Ulrika Amnäs, Göteborg, 31% 2. Havstrut, foto Anna Norman, Göteborg, 27% 3. Gråhäger, foto, Lars-Eric Sellberg, 20% 
 
Av de som röstade lottas trisslotter ut. Vinnare är Jonas Lind, Kungshamn, och Gunnel Holm, Kungshamn.  

Nyhetsarkiv