Rekorddeltagande i Kungshamns Oktobermässa

Fyra alkor lockade till rekorddeltagande i Kungshamns Oktobermässa i lördags. Mässan hölls i Sotenäs Idrottshall, Kungshamn och portarna hann knapp öppnas innan besökarna strömmade in i tusental.
Besökartrycket varade hela dagen fram till stängningsdags klockan fyra. Utställarna varierade. Här fanns allt från de lokala bagarna, folktandvården och Lions till byggnadsställningar och företag som Llentab och Cramo.
 
Succé för BohOF 
Även Bohusläns Ornitologiska Förening fanns på plats för att visa upp verksamheten och värva medlemmar. Med hjälp av fyra uppstoppade alkor kunde besökarna testa sina fågelkunskaper kombinerat med ett bidrag till föreningens Fågelskyddsfond. Det blev succé och rekordnotering.
”Vi märkte redan tidigt på förmiddagen att fågelintresset och kunnande var stort” berättar Sara Elg från BohOF.
”Det har varit en mycket givande dag och vi har även kunnat hjälpa till med en hel del kniviga frågor” säger Dick Liljegren och fortsätter ”eftersom det är första gången vi är här, visste vi inte riktigt vad vi kunde förvänta oss. Men det har varit mycket bra. Vi har även värvat en del nya medlemmar”. Föreningens kassör Jahn Ekman konstaterade ”att det stora intresset gett ett välbehövligt tillskott till Fågelskyddsfonden och som sagt vi har även välkomnat nya medlemmar”.
 
Vinnare i tävlingen 
Tävlingsresultat Fåglarna var i tur och ordning: 1. Lunnefågel, 2. Tordmule, 3. Sillgrissla och 4. Alkekung.
Det var många som klarade av detta. Följande vinnare drogs: Thyra Syversen, Smögen och Berit Hellron, Väjern, vinner varsitt betalt medlemskap för 2016 i Bohusläns Ornitologiska Förening och boken: ”Våra fåglar & deras läten”
Ingela Johansson, Smögen vinner en exklusiv t-tröja med fågelmotiv 

Nyhetsarkiv