Riksstämman 2017 i Rimforsa, Östergötland

Under helgen 21-23 april anordnades BirdLife Sveriges riksstämma som i år arrangerades tillsammans med Östergötlands Ornitologiska Förening (ÖgOF). Riksstämman genomfördes på Rimforsa strand i Rimforsa som ligger cirka 4 mil söder om Linköping. Under helgen fanns två ombud från Bohusläns Ornitologiska Förening på plats som representerade regionalföreningen. 

Traditionsenligt hölls under fredagen ett seminarium som i år handlade om IBA-områden (Important Bird and Biodiversity Areas). Själva riksstämman inleddes på lördag morgon och avslutades vid lunch på söndagen. Under dessa dagar behandlades sedvanliga stämmoförhandlingar så som val till styrelsen, årsredovisning, budget, verksamhetsplan och inkomna motioner. 

Under helgen anordnades även exkursioner av ÖgOF som gick till fågelsjön Striern, Hallstad ängar samt  Svartåmynningens naturreservat där vi bland annat fick se fjällgäss och rödspovar. På kvällarna bjöds det även på föredrag och bildvisningar av ÖgOF om Östergötlands natur och naturvårdsintressanta fågelarter samt ett föredrag om Häradsskär, en fågelpärla i östgötaskärgården.

Vi blickar nu framåt och ser med stor glädje och förhoppning fram emot riksstämman den 13-15 april 2018 som kommer anordnas i Bohuslän tillsammans med oss i Bohusläns Ornitologiska Förening.

Nyhetsarkiv