Vinterfåglar inpå knuten 27-30 januari 2017

Vinterfåglar inpå knuten är ett årligt återkommande evenemang som anordnas av BirdLife Sverige och är en mycket populär aktivitet. Under den sista helgen i januari räknar vi då de fåglar som dyker upp vid våra fågelbord.
Cirka 20 000 rapporter har kommit in de senaste åren. Rapporterna gör så att vi kan få en bild över de fåglar som finns hos oss under vintern. Vinterfåglar inpå knuten ökar intresset för fåglar och ger värdefull kunskap. Evenemanget ger kunskap kring förändringar i vår fågelfauna och även kring klimatförändringar och arters vinterområden.
Blir talgoxen den vanligaste fågelarten på våra fågelbord även i år? Det vet vi efter helgen. Under räkningshelgen kan du välja att räkna de fåglar som besöker din matning när som helst mellan den 27-30 januari. Det är det högsta antalet du ser samtidigt av samma art som du skall rapportera.
Var med du också! All information du behöver finns på BirdLife Sveriges hemsida:
https://birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/vinterfaglar-inpa-knuten-1.0.231.1/
 
Foto av: Stefan Oscarsson/N https://www.osqar.se 

Nyhetsarkiv